Vágás, darabolás

Vastag szénacél lemezek darabolása rövid határidővel 20-80 mm vastagságig. Gyors, precíz megoldás táblás anyagok darabolására.

Dolgozzunk együtt!

Lépjen kapcsolatba velünk az alábbi elérhetőségek egyikén és kezdjünk el dolgozni még ma!

Vágás, darabolás

A lemez- és fémmegmunkálás egyik alapvető, de komoly szaktudást igénylő lépése a vágás. A folyamatok során a megmunkálandó rozsdamentes, alumínium vagy szénacél lemezeket/profilokat méretre vágjuk, a szükséges pozíciókon különböző furatokat, kivágásokat tudunk készíteni. A fenti feladatokat CNC lángvágó, – stancoló, fűrész, illetve lemezvágó olló segítségével végezzük. Természetesen fűrész és lemezvágó alatt sem kéziszerszámokra kell gondolni, magas minőségű, nagy teljesítményű ipari berendezéseink komolyabb szériák pontos kivitelezésére is alkalmasak.

Lángvágás

A gyakorlatban az ötvözetlen szerkezeti acélok főleg vastagabb keresztmetszete esetén a lángvágás a tökéletes technológia. A lángvágás egy égető vágási technológia, amely azt jelenti, hogy az anyag a vágási résben csaknem teljes vastagságban elég, a keletkező égésterméket pedig egy nagy sebességű oxigénsugár fújja ki. A lángvágó programozása gyakorlott kollégáink által ugyanúgy CNC-alapokon működik, mint pl. a lézervágásé, csak a technológia eltérő, illetve más anyagokhoz, anyagvastagságokhoz használjuk.

A jó minőség és szakszerű lángvágás legfontosabb előfeltétele a megfelelő előkészítés, a hevítőláng és a vágási sebesség beállítása. Fontos odafigyelni a vágás irányára, sorrendjére és a vágandó lemez vastagságának megfelelő beállítására.

Munkatársaink több évtizedes tapasztalattal állnak megrendelőink rendelkezésére.

Megmunkálható lemezvastagságok: 15-80 mm

Munkatársaink több évtizedes tapasztalattal állnak megrendelőink rendelkezésére.

Megmunkálható lemezvastagságok: 15-80 mm

Stancolás

A stancolás egy olyan formázási technológia, amely lyukasztóprés segítségével présel a munkadarabba furatokat/formákat. A stancológép egymást követő leütések vagy lyukasztások sorozatával készíti el a munkadarabokat. Tehát amikor a lemezt egy lépésben a szerszámnak megfelelő formában lyukasztjuk, azt stancolásnak nevezik, de ha a lemez csak kidomborodik, de nem lyukad át, préselésről beszélünk. A harmadik eljárás, a nibbelés során a lyukakat, nyílásokat a stancolószerszám elmozdításával, többszöri leütéssel alakítjuk ki.

Lemezvágó olló

Egyszerű, gyors és olcsó megoldás lemezek darabolására a lemezvágó olló. A maximális vastagság, melyet lemezvágó gépünkkel darabolni tudunk: 20 mm(!), a legnagyobb hosszúság pedig 3000 mm.

Fűrész

Nagy teljesítményű fűrészgépeinkkel a legfőképpen acélszerkezet-gyártásban használatos profilok, szálanyagok darabolására nyílik lehetőség, de van, hogy ugyanezen feladatokra csőlézervágó berendezésünket használjuk.

Legnagyobb vágható szelvényméret: 460×600 mm

Automata gépünk esetén: 270 x 230 mm

x

Ajánlatkérés